четвъртък, 17 март 2011 г.

Къде ще ходиш, Митко?

Призивите Бербатов да си ходи от Манчестър Юнайтед са като крясък към Чарли Шийн да отиде в манастир. Защо някой да изневерява на себе си? Да изоставя принципите си, начинът си на живот и постигнаното. Пък дали то е най-доброто и най-праведното, нека преценяват специалистите, които често са такива само в кавички.
Чарли си живее с две порнозвезди напук на пуританска Америка, пие и пуши, харчи си парите за хазарт и купони. Живее, както си иска.
Бербатов е стигнал във футбола там, където искат да бъдат около 90 процента от професионалните и 100 процента от непрофесионалните футболисти в света. Над него е само небето. Резерва или титуляр, българинът нехае и си гледа живота. Разхожда дъщеричката си Деа из Манчестър, тренира, вкарва по някой гол. Защо да се откаже от това, което е постигнал?
Петте години в Англия за Бербатов са визитка, която му осигурява статут на един от големите във футбола. Завинаги. Шампион с Юнайтед, два пъти играч на годината на Тотнъм, голове, голове, финтове, песни на феновете. Това е Англия, там случайни играчи не стават звезди. Магията му често изтръгва въздишки, непостоянството - критики. Но така е в големия футбол.
Бербатов във вторник пак беше резерва, а както твърдят критиците това се случва винаги, когато дойде голям мач. Странно е наистина как човекът с 20 гола през сезона остава на пейката в решителните двубои с Челси, Арсенал и сега Марсилия. Но Юнайтед спечели два от тях и без него, а заместникът му Чичарито бе отличен. А когато отборът върви и бие, какво значение има кой е героят? Срещу Блекпул е Митко, срещу Арсенал е Рууни, с французите - Ернандес... Ако в края на сезона Юнайтед прибере трофей или два, Бербатов ще се пръска с шампанско поне колкото другите и съвсем заслужено - допринесъл е достатъчно.
Това е Юнайтед - тук няма място за сърдене. Клубът се управлява от мъдрец, който по правило знае най-добре кое е... най-доброто. Неговите решения вече 25 години дават резултати. Бербатов иска трофеи и е на мястото, където е сигурен, че всички наоколо дишат и живеят със същата изгаряща амбиция. Това му помага да преглътне личното его и да следва ритъма на Фъргюсън. Дори на 30. Даже още повече, защото е на 30. Бербатов хареса вкуса на успеха и не иска да се върне към постите от Леверкузен и Тотнъм. Затова на пейката или на терена, неговото място е "Олд Трафорд".
Къде ще ходиш, Митко? Да не си луд!?
sportcafe.bg

5 коментара:

Valkocompany каза...

Berbatov - lazy bastard :)
http://www.youtube.com/watch?v=0V5hcB8ju5g

frog and roll каза...

Дреме му на Митко на китката, жив и здрав да е, докато сър Алекс стои твърдо зад него. :))

Дреме му и на Чарли, така като гледам. :)) Жалко само за хубавия сериал.

Unknown каза...

Може просто да се чуства изчерпан в този клуб:? Знаеш ли какво му е в главата

september-silvia каза...

Вал,не е мързелив,само така изглежда:)просто е много фин играч:)
@Фроги,съгласна съм с теб,на един милионер едва ли ще му дреме,а сър Алекс си знае работата:)))
@Емо,такъв е момента,отново ще бъде в подем,просто въпрос на спортна форма и кондиция:)

أمل каза...

Glory Glory Man United!!!