сряда, 9 февруари 2011 г.

11 вселенски закона

Законът за Привличането е древен закон, познат на малцина. Когато филмът "Тайната" се появи на бял свят, го разкри пред света.

Но след това мина време и все повече и повече хора започнаха да се оплакват, че Законът за Привличането не работи.

Но това, което много хора не съзнават, е че във филма е изпусната доста ценна информация. 10 други Вселенски закони, за да бъдем ясни. Законът за Привличането не е всичко. Той е само част от други 11 Вселенски закони, наречени 11-те Забравени Закона.

Използвани заедно, тези 11 закона, превръщат Закона за Привличането в напълно безспирна сила, такава, че да превръща мислите ви в реалност по-бързо, отколкото бихте могли да си представите.

Е, кои са тези 11 забравени закона?

Законът за Мисленето гласи, че мислите създават реалността.

Законът за Наличността гласи, че има безгранична наличност във Вселената на всичко, което желаете. Вместо да вярвате в идеята за “липсата”, е нужно да разберете, че живеем във Вселена на изобилие и има (пре)достатъчно за всички. Искреното съзнаване на това изобилие е жизнено важно за привличането на богатство и изобилие в живота ви.

Законът за Привличането гласи, че привличаш това, към което насочваш вниманието си. Обръщайки внимание на неща, които ви правят нещастни, привличате още повече от тях. Но ако се фокусирате върху нещата, които ви правят щастливи и се усмихвате, тогава ще привлечете повече от тях в живота си.

Законът за Получаването гласи, че ще получите само това, което сте готови да получите. Например, може да искате 10 000 лв. на месец, но ако не вярвате, че това е възможно или, че го заслужавате, то никога няма да ги получите.

Законът за Нарастването е свързан с нарастването и подобряването на всеки аспект от живота ви. Без значение колко добър е животът ви, винаги има място за подобрение и разширение.

Законът за Отплащането гласи “Жънеш това, което посееш”. Семената на успех или на провал посявате в живота си? В живота, това, което влагате, това получавате. Каквото правите и “изпращате” като сигнал на Вселената, това и ще получите, за добро или за лошо.

Законът за Нулевото Съпротивление е един от най-игнорираните от всичките 11 забравени закона. Но също така е и един от най-мощните от тях. Този закон гласи, че това, срещу което се съпротивляваш, продължава да съществува. Това означава, че нещата, които не харесвате, стават по-силни. Колкото повече енергия влагате в омраза и съпротивление към тях, толкова по-силни и мощни стават те. Незнанието на този закон обяснява защо толкова много хора не успяват да използват Закона за Привличането успешно. Няма значение колко трудно би могло да е в началото, трябва да се научите да игнорирате нещата, които не харесвате и да пренасочвате вниманието си към тези, които ви правят щастливи.

Законът за Прошката гласи, че за да продължите напред в живота си, е нужно да се избавите (да простите) от болезнени събития от миналото си. Незнанието и неприлагането на този закон блокира изобилието във вашия живот.

Законът за Пожертването гласи, че за да спечелиш нещо, трябва да си готов да заплатиш съответната цена. Гледайте на този закон като инвестиране в по-добро бъдеще вместо като настояща саможертва.

Законът за Почитането гласи, че 11-те Забравени Закона ще работят за вас, ако ги почитате. Ако водите недисциплиниран живот и не успявате постоянно да практикувате тези 11 закона, тогава не се учудвайте, ако се провалите.

Законът за Успеха е комбинация от всички 11 закона. Той гласи, че можете да успеете, независимо от вашата среда, или от това колко лоши са били нещата в миналото. Успехът е ваше рождено право.

* * *

7 коментара:

momenti-momenti каза...

Шопите отдавна са си дали сметка за Закона на Привличането с поговорката: " Га има- има,
Га нема- нема! ;)
Шегата настрана- много интересен материал, Силве!
Веднага го шервам в социалната мрежа. :)

Силвия Тенчева каза...

Да Ани,и аз като го открих много се впечатлих,за това реших да ви го предоставя:0)

Zvetanka Shahanska каза...

Най-важното от всички - "Мисленето създава реалността." Това е фундаментът върху, който трябва да се стъпи! Силвия поздрави, че качваш тези неща. Все пак да си припомняме, че понякога забравяме:)

Силвия Тенчева каза...

Мислите определят бъдещето,просто трябва смело да се мечтае:)но каквото и да кажа,то си е написано Цвети:)

Andrey Zahariev каза...

Всичко е вярно и е обяснено добре. Мисля обаче, че филма обяснява отлично всичко казано тук без да се говори за пакет от много закони. Всичко това "The Secret" разглежда като едно цяло.

Емо каза...

Много хубав пост Силве :)

Силвия Тенчева каза...

@Андрей,филма и осообено книгата по която е направен филма трябва да се чете внимателно,винаги се открива нещо което е много важно и сме пропуснали:)на като цяло четивото е много вдъхновяващо:)
@Eмо благодаря:)и твоят също:)