събота, 19 септември 2009 г.

Спонтанното удовлетворяване на желанията

Имали ли сте някога следното преживяване:
Мислилите си за някого,когото отадавна не сте виждали, и телефонът започва да звъни...това е той или тя.
Силно копнеете за нещо-тогава събитията се завъртат по неочакван начин,и то се сбъдва.
Хрумва ви нестандартно решение относно труден житейски проблем-тогава разбирате,че на ваш приятел му е хрумнала абсолютно същата идея,точно по същото време.
Повечето хора махват с ръка и решават,че всичко това са просто съвпадения.Грешката им е в това ,че не се вглеждат внимателно ,тъй като думата "съвпадение"означава "нещо,което се случва в един и същи момент" и тези моменти всъщност са проблясъци от място,където всичко се случва по едно и също време или синхронно-място,където минало,настояще и бъдеще се сливат в едно.



Съвсем скоро прочетох тази книга на Дийпак Чопра,"Спонтанното удолветворяване на желанията"трудно се чете ,но много ми допадна и като се замисля,наистина много пъти ми се е случвало да попадам в синхрона на събитията,дори съвсем скоро трябваше да направя нещо за една моя приятелка от тук, от блоговото пространство,нещата така се подредиха-"синхронизираха",че в крайна сметка резултатът беше удовлетворяваш и за двете,учебиен и още едни път доказващ,че синхрона на вселена действа когато се настроиш позитивно и искаш желанието да се сбъдне.

10 коментара:

legrandelf каза...

При мен пък се получава следното положение...
Очите ми не са отворени за разни неща, докато не ми "влязат" в живота :)

Например... страхотно момиче живее на 2 минути път от вратата ми, но аз нито се засичам с нея, нито обръщам внимание, дори и да се разминем на улицата (макар и съвпаденията по засичане да са с много минимален коефициент).
В момента, в който обаче се запозная с нея - БАМ!
Непрекъснато се срещаме :)

Или пък друг пример. Не съм чувал за еди си какъв вид риба. В момента, в който някой го спомене... в следващите две седмици се оказва, че всички говорят за въпросният "модел" морско животно :))))

Много е забавно ;)

Владимир Кабрански каза...

Рядко, но се е случвало и при мен. Оценявам го повече, като съвпадение или натрупване на фактори, които са извън моето полезрение и не търся причините. Просто се радвам на случката.

september-silvia каза...

@Марти,на мен ми случват непрекъснато"чудеса",не знам може би защото вярвам в тях,ето последния пример,за приятелката ми от тук,трябваше да потърся една жена която можеше да ми свърши една услуга,ами започнах да я срещам няколко дена последователно,а преди това с месеци не я бях виждала:)
@Владо именно съвпадението е част от синхроничната събда ,както обяснява Чопра,тя всъщност действа за осъщесвяване на желанията,инетресно четиво!

Aquawoman каза...

Нали знаеш, че и аз се вълнувам от тези неща, тези теми винаги са ми били интересни :)) Няколко пъти ми се случва не да си мисля, но да сънувам някого, когото не съм виждала от години, и на другия ден да го срещна :) Наистина е странно, дори малко...ъъъ страшно :)

september-silvia каза...

Дани знам,наясно съм,обаче какво толкова му е страшното,просто събдата те предупреждава ,че нещо ще се случи,било то хубаво или не,мистично,странно,необикновенно,необяснимо,нещата просто се нареждат по вода:) и то неведнъж,целувки!

Milena Ivanova каза...

Понякога и на мен ми се случват такива съвпадения. Много е странно:)

september-silvia каза...

Миленче,мисля,че всеки от нас попада в синхрона,стига да го желае:)

Temenuzhka Petrova каза...

Когато човек желае нещо много силно то рано или късно се осъществява,съвпаденията наистина се случват...и тук влияе според мен Закона за привличането...

Magia da Inês каза...

Olá amiga!
Conheci seu cantinho e é tudo de bom! Lindo, criativo!...
Amei mesmo!!!
Parabéns pelo seu trabalho!
Espero você em:
magiadaines.blogspot.com
Um ótimo começo de semana!
Beijinhos carinhosos.
Itabira - Brasil

september-silvia каза...

@Нушенка,общата ни работа не веднъж го е доказвала това правило,особенно истинското желание привлича още по-силно това което искаме,целувки!
@Ola guapa,bienvenido!