четвъртък, 17 септември 2009 г.

Четири стъпки за успешен ден


Ако сутрин ставате в лошо настроение, това почти сигурно означава, че просто не умеете да започвате както трябва деня. Ето защо ние ви предлагаме:

Стъпка №1: Приведете в ред това, което ви предстои
За да може сънят ви да бъде здрав, а утрото спокойно, запишете си всичко, което трябва да направите през следващия ден, чуйте прогнозата за времето, пригответе си дрехите и доколкото е възможно си подгответе закуската.
Освен това преди сън си представете вашия утрешен ден в “розова светлина” – психолозите твърдят, че това е най-добрият начин за посрещане на утрото.

Стъпка №2: Направете си списък на задачите
Вече сте се събудили. Ако сте се подготвили, доколкото е възможно, от вечерта, няма да ви се налага да бързате и ще ви остане време да обмислите добре какво ви предстои да свършите през целия ден.

Стъпка №3: Не бързайте, отпуснете се по време на закуска
Много от хората сутрин бързат и едва успяват “на крак” да си изпият чашата с кафе. А това е гаранция за лошо начало на деня. Ако станете съвсем малко по-рано, ще можете да се насладите на утрото, на взимането на душ, на закуската и общуването с хората около вас. Тогава настроението ви ще бъде съвсем друго - ще гледате и на работата си и на света с много по-голям оптимизъм.

Стъпка №4: Ходете на работа пеша
Разбира се, не във всички случаи може да се извърви целият път. Постарайте се да слизате 1-2 спирки по-рано или да паркирате колата си по-далеч, за да имате възможност да повървите и да подредите мислите.
Сутрешната разходка ще събуди окончателно и тялото и мозъка. Така ще сте готови за предстоящия ден.

yellow.bg

17 коментара:

Temenuzhka Petrova каза...

Добро утро и прекрасен ден, приятелко! Ще се възползвам и ще се постарая да спазя Стъпка №3, останалите ги прилагам...:)Целувки!!!

september-silvia каза...

Нуши,опитвам се да спазвам стъпка 2,3 и 4,иначе започвам с чаша горещо кафе с мед,много ми е сладко това малко удоволствие:\)

legrandelf каза...

Може би сутрешната разходка е единственото нещо, което със сигурност ме събужда :)

Все още не ми се е случило да се строполя на пътя, от недоспиване де... наркотици избягвам да взимам рано сутрин или късно, преди лягане :)))

Но си е мъка. Спомням си хубаво вреемето, когато независимо от будуването, в 6:00 бях като запнат пищов - банг! Готов :)))

september-silvia каза...

legrandelf,а преди сутрешната разходка? А наркотиците значи остават за средата на деня:),иначе движението си е най-готиния начин тялото да се събуди и да започне деня,например каране на колело:)))

legrandelf каза...

Ами няма... тежко е, но опитвам без нищо да отворя очи :))

Отвратително се чувствам и затова не се мотая много вкъщи. Оправям се за работа и излизам ;)

То пътуването към офиса всъщност ми е разходката :)

Не излизам примерно да разхождам кучето, а направо... себе си разхождам, за щастие не кучешката :))

В кафето, много пъти съм казвал, нямам доверие :)))))

september-silvia каза...

Аз без кафе не мога,това е моя наркотик legrandelf,но също съм привърженик на ходенето пеша до работното място,правя го всяка сутрин,ободряващо е:)

Aquawoman каза...

Това за ставането малко по-рано се отнася точно за мен :) Винаги се излежавам до последния момент, макар, че човек за 15 минути не може да си доспи, но ако стане 15 минути по-раничко, си спестява много бързане. Хубави съвети, не ми се вързва само първа стъпка "Представете си деня в розова светлина" Хм...то е лесно да се каже, но като знаеш колко грижи те чакат след ставането, само ти е до розови очила :)) Но предполагам, че не са съвети на български психолози , ако беше българин, щеше да посъветва "Не забравяйте диазепама преди лягане и валериана сутринтa, защото стресът ви дебне зад всеки ъгъл" ;)))))

september-silvia каза...

Хахаха Дани,стига с тези дизепами,валериани,нещо релаксиращо преди сън с любимия човек би подействало добре, а иначе,добрата настройка за предстоящия ден е нещо което сами трябва да си създадем,за да ни върви:)))

Valkocompany каза...

Силви, определено ще се възползвам от твоите съвети.Защото сутрин препускам като кон. А за разходката е ясно - стига офиса да не е на 5 км от домашните порти.
А в пощата няма нищо.Претръсках я N на брой пъти.:)))

september-silvia каза...

Интересна работа Вълко,ще ти напиша отново това което исках да те питам и кажа:)ето сега си пия бавно кафето и се наслаждавам на утрото,нищо ,че днес няма слънчице,след малко ще се мобилизирам и ще се приготвя за работа:спорен ден!

Valkocompany каза...

Спорен ден Силви.Очаква ни дълга почивка в лежерно състояние в това лошо време.
Валентин :)))

Milena Ivanova каза...

Чудесни съвети! Мразя сутрин да бързам, за това винаги ставам по-рано. А до онзи ден водех дъщеря ми на училище и тези разходки ми се отразяваха прекрасно. Хубав ден и :))

september-silvia каза...

@Вальо,не обичам почивните дни,действат ми депресивно,обичам да съм в движение,надявам се да си получил този път писвото:),извинявай за името,просто предполагах:)
@Миленче,и аз обичам постепенно да се събуждам,иначе движението си най-хубавото нещо,след кафето разбира се,хубав ден и на теб!

Valkocompany каза...

Не се притеснявай :) А дейстието на клипа за Бачи Кико наистина се развива в Плевен. Мисля че локацията е хотел Сторгозия:))

september-silvia каза...

Ок,получи ли се този път мейла?

Valkocompany каза...

Силви,аз съм проклето магаре. Влизам в пощата само във вторник.Традиция.Вероятно в сряда ще отговоря:))

september-silvia каза...

:)))))),направо ме трепеш с тези твои традиции,важното е,човек да ги спазва:)